Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Pomozimo Maji!

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Pomozimo Maji!   Sat 20 Mar 2010 - 8:25

Kada se Maja Grozdanovska iz Jabuke, krajem prošlog leta, poletno, uz mnogo mladalačkih želja i ambicija, pripremala za polazak u drugi razred Elektrotehničke škole u Pančevu, korak joj je iznenadno zaustavila teška bolest. Duboko zabrinuta majka Spomenka priča da je šesnaestogodišnja Maja krajem avgusta na desnom ramenu primetila izraslinu koju u prvo vreme nije pratio bol, ali bio je to alarm da se obrate ortopedu u pančevačkoj Bolnici.Nakon snimanja, hitno su urađene sve potrebne analize i tumor markeri, a kako rezultati nisu bili dobri, doktor nas je uputio u Ortopedsku kliniku na Banjici. Na Klinici je, posle snimanja magnetnom rezonancom, konzilijum odlučio da treba operisati rameni pojas. Međutim, tokom operacije se odustalo od radikalnog zahvata, a obavljena je samo biopsija. Rezultat je bio poražavajući - rak kostiju. Maji je preporučena hemioterapija koju je primala na Onkološkom institutu. Decembra 2009. lekari na Banjici su odlučili da ipak urade operaciju. Zahvat je obavljen 24. decembra kada je našoj ćerki izvađena ramena kost i lopatica. Ruka joj je pošteđena, ali njom ne može da se služi i ona je sada invalid - jedva izgovara majka Spomenka.

Maju na Onkološkom institutu u februaru očekuje osmi ciklus hemioterapije. Ovu mučnu životnu priču prati teško materijalno stanje Majinih roditelja. Majka je nezaposlena, a otac Mile, nekadašnji radnik „Utve", posle dva infarkta i ugradnje stentova, penzionisan je. NJegova penzija iznosi samo 11.000 dinara, nedovoljno da porodica bolesnoj ćerki obezbedi poseban režim ishrane i lekove.

- Teško se snalazimo. Maja je zbog prirode svoje bolesti vezana za beogradske klinike. Nemamo svoj auto, pa smo primorani da za prevoz na hemioterapije i kontrole koje su sve učestalije, molimo komšije i prijatelje ili da plaćamo ovakve usluge. Svaka vrsta pomoći dobrih ljudi bi nam bila dragocena. Maja je na posebnom režimu ishrane te se dovijamo kako možemo da joj obezbedimo sve što joj je potrebno da bi ojačala jer je trenutno veoma iscrpljena. Ne gubimo nadu u njen oporavak niti veru u humane ljude. Naš jedini cilj je da pobedimo opaku bolest - ne predaje se majka Spomenka.

Porodica je kod Poštanske štedionice otvorila račun za pomoć Maji. Broj je: 200-30260430-62, na ime Mile Grozdanovski, a svi oni koje je ova nemila priča ganula, mogu se javiti i porodici na telefon: 013/357-682 i 062/8271-545.
Back to top Go down
 
Pomozimo Maji!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Informacije-Servis-
Jump to: