Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Ratko Mladić i Gatara

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Ratko Mladić i Gatara   Mon 23 Aug 2010 - 0:37

Razgovor Ratka Mladića sa gatarom


Podeli sa prijateljima na:
Slika hostovana na Fotorola.com
O Dejtonskom sporazumu

Ratko Mladić: 28. 11. 1996. godine u 16.15 časova minuta, razgovor sa Ratkom (gatarom). Izvolite, samo Vi govorite

Ratka: Pred sam Dejtonski sporazum, gde je trebalo da se potpiše nešto šta i kako, ja kažem: gospodo Balkanci, imate do 24 sata da rešite stanje, i da se potpiše to što je u Dejtonu dato kao predlog, inače će 6.000 aviona da nadleti vaše nebo iz svih pravaca. Tako je glasilo, tako je glasila poruka. Koja, kažem, nije javna, nije javna tajna, ali je tajna, u stvari, za mene nije tajna.

Kaže svet, svet se ne plaši Bosne i srpskog naroda, svet se plaši generala Ratka Mladića, gde ruski oficiri prisustvuju izvođenju jednog plana gde su u BiH primenili iste stvari kao u ratu u Čečeniji.

E sad opet, što se tiče.. taj neki Krajišnik, Plavšićka...U principu ja stvarno ne znam zašto su došli tu gde jesu. Ne vidim ih u nekoj ekstra povezanosti u tom nekom Dejtonskom sporazumu.

O Hagu

Ratka: Dalje, ovo što se sad odlučili što se tiče primopredaje, to nije loša solucija, ali ako to Vas ne isključi iz politički aktivnog života.

Ne zato što je osoba loša, nego zato što bi to bilo sklanjanje u drugi red. Jer, Karadžić je u drugom redu, i ako bi vas sklonili u drugi red, to bi onda bilo lakše da se neke stvari obave, a to bi onda bilo primopredaja za Hag koji se trenutno raspao. To bi bila nova mogućnost za ostvarenje nekih planova. Tvrdim, ne sme da se dogodi isto, naše generale su streljali sve u Drugom svetskom ratu, a ustaške generale su pustili da umru kući. To ne sme da se dozvoli da dođe do toga, da vas gurnu u drugi plan a onda na pokvaren način kasnije ostvare nešto što je tamo potpisano ili nije potpisano.

Imaćete lep život

Ratka: Šta vama predstoji, vi morate da se čuvate u januaru mesecu, ima karta dalje budućnosti, ostaje karta obilja, karta moći. Vama predstoji izuzetno lep život, živećete još ohoho, ali morate da obratite pažnju na januar mesec, samo mere predostrožnosti, nema razloga da budete uznemireni.

Šta bi ta Amerika dala da ima Vas

Ratka: Šta bi Amerika dala da ima Vas. Ceo svet se bukvalno, glupo je reći plaši, ali ceo svet na izvestan način kad se kaže, znaš onaj čovek, aaaaa, znači da taj čovek stvarno nešto vredi, treba ga se i plašiti i uvažavati.

O Mladićevoj ženi

Ratka gleda sliku i razgovara sa Mladićem

Ratka: Možda ja grešim, ali ne bih rekla. 1988. godina ostavlja jedan deo nekog traga na Vašu suprugu.

Ratko Mladić: Otkud vi znate da je to moja supruga?

Ratka: Pa znam

Ratko Mladić: A znate da je to moja supruga?

Ratka: Znam da je to Vaša supruga

Ratko Mladić: A, je l' Vi nju poznajete?

Ratka: Ne, ne znam. Aaaa. Ja nju lično ne znam, gluposti. Usne... ja sam osoba koja neke stvari zna.

Ratko Mladić: Recite mi slobodno. Je l' to moja supruga?

Ratka: Ja lično mislim da je to vaša supruga, kako ja to vidim.

U jednom trenutku zazvoni telefon i Mladić priča sa nekim.

Ratko Mladić: Molim. E, kaži. Ko i svi ljudi u mojim godinama. Da... jeste. Znam. Nek' sastanči. Ne. Jeste. On traži da ide kod plavog. I neka ide..... Da..... Da. ... upali smo sa tim ljutito na sastanku. I Gvero je otiš'o. Mali traži sastanak u istom sastavu kako smo i išli. Da. Ti reci da sam ja na odmaranju. I svi da budu na sastanku. Tako. I pratite situaciju pa ćete mi reći šta treba. Zdravo.

O Radovanu Karadžiću

Ratko Mladić: Ova osoba je bila i jedna i druga, kad je ova fotografija nastala, bili su pratioci Karadžića u Ženevi.

Ratka: Ne znam, ja sam Vama i onda rekla, i uvek ću da Vam kažem, meni se Karadžić kao osoba ne sviđa. Može biti ovakav i onakav, ali ima nekih stvari, koje čovek sebi ne sme da dozvoli.

O Vesliju Klarku

Ratko Mladić: Znate li ko je ta osoba, šta mislite?

Ratka: To je Klark. A šta mu je...

Ratko Mladić: To je general Klark, "nambr van" general američki, koji je sa mnom razmenio šapku. Dao sam mu ja moju, a on uzeo i meni dao svoju.

Ratka: Zavidi Vam, poštuje i ceni.

Ratko Mladić: E, sad, još ovu fotografiju. Klark, znači, zavidi, poštuje i ceni?

Ratka: I ceni.
Back to top Go down
 
Ratko Mladić i Gatara
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Vesti-Politika-Aktuelnosti-
Jump to: