Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Parada ponosa-Beograd

Go down 

Vaše mišljenje o održavanju parade ponosa u Beogradu
Podržavam paradu ponosa
10%
 10% [ 53 ]
Podržavam i biću učesnik
1%
 1% [ 6 ]
Ne podržavam paradu ponosa
17%
 17% [ 93 ]
Ne treba ni dozvoliti održavanje
25%
 25% [ 134 ]
Ne interesuje me
7%
 7% [ 40 ]
Treba to rasterati silom
19%
 19% [ 103 ]
Biću učesnik u ne nasilnom sprečavanju parade
4%
 4% [ 21 ]
Napašću učesnike po cenu zatvora
16%
 16% [ 85 ]
Total Votes : 535
 

AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Parada ponosa-Beograd   Tue 21 Sep 2010 - 12:23


U Beogradu se 10 oktobra sa početkom u 10h održava parada ponosa u Srbiji poznatija kao gay parada ili parada pedera,vlada Republike Srbije je podržala paradu a pojedine grupe i organizacije najavljuju sprečavanje i napadanje učesnika....

Sajt organizatora parade


...evo kako su prolazili pokušaji organizovanja parade proteklih godina u Beogradu...parada u Zagrebu...Los Angeles


Slike sa parada u Berlinu,Amsterdamu,i Ciriha....

Iran-Homoseksualnost se kažnjava smrću u Iranu. Prošle godine dvojica gej tinejdžera su obešena. Iranska vlada tvrdila je da su osuđeni zbog pedofilije i same LGBT i grupe za ljudska prava podeljene su u stavi o razlozima zašto su obešeni. Neke grupe za ljudska prava tvrde da je više od 100 gej muškaraca ubijeno od strane iranskog režima.Last edited by Forum-"Padina" on Fri 2 Sep 2011 - 13:49; edited 7 times in total
Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Thu 30 Sep 2010 - 12:22

Palma: Ako gejevi treba da nas uvedu u EU idem u čobaneNe mogu nikako da podržim gej paradu i smatram da takve manifestacije ne treba da se održavaju u Srbiji, istakao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u intervjuu za frankfurtske "Vesti".

"Ako muškarci počnu da posećuju gej parade, pored ekonomske krize u Srbiji će zavladati i seksi kriza. Naše žene će morati da kriziraju, što će se odraziti i na natalitet jer dva muškarca ne mogu da prave decu", podvukao je on.

"To je velika sramota za Srbiju i ja to da podržim ne mogu. Nije da neću, ne mogu! To nije parada ponosa, već parada srama", naglasio je Marković."Ako muškarci hoće da se ljube u usta neka to rade u sobi gde ih niko ne vidi, a ne da paradiraju po ulici i uznemiravaju građane. Po mojim podacima, 99 odsto građana uopšte ne podržava da se ti ljudi, takvi, šetaju i prave nekakvu paradu", dodao je on.

On je negirao da su zabrana parade i bojkot tih ljudi kršenje ljudskih prava.

"Zar nije kršenje ljudskih prava i kad se Romi proteruju iz Francuske ili kad se muslimankama zabranjuje da nose one marame kojim pokrivaju lice", upitao je Marković.


"Ako će pederi da me brže uvedu i pomognu da budem u Evropskoj uniji, onda je bolje da napustim politiku i da odem da čuvam ovce. Čovek mora da bude pragmatičan", poručio je on.


Na konstataciju da je njegov koalicioni partner i ministar policije Ivica Dačić kazao da će se pojaviti na paradi Marković je istakao da je njegovo pravo da radi šta hoće i da on misli drugačije."Ne moramo svi da imamo isto mišljenje, to je demokratija. Od mene ne može da se dobije podrška za to", zaključio je Marković.


Ivica Dačić :Policija će osigurati bezbednost učesnika "Parade ponosa"


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija osigurati bezbednost učesnika "Parade ponosa" i pozvao građane da ne ispoljavaju bilo kakav vid nasilja prema akterima te manifestacije.

Dačić je rekao da je obaveza policije, u skladu sa Ustavom i zakonom, da osigura bezbednost učesnika javnog skupa, a ne da procenjuje, kako je rekao, da li se manifestacija dopada ili ne.


Ministar Dačić je apelovao na sve građane da, bez obzira na to kakvo mišljenje imaju o "Paradi ponosa", omoguće da ta manifestacija "protekne bez spektakla".

НАРОД СВЕТОГ САВЕ ПРОТИВ "ПАРАДЕ ПОНОСА"
МОЛБА НАРОДА СВЕТОСАВСКОГ ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ Г. Г. ИРИНЕЈУ И СВИМ АРХИЈЕРЕЈИМА СПЦ

ЗА – тражење од власти да се не дозволи одржавање тзв. „параде поноса“ у српском главном граду Београду
LINK
Last edited by Forum-"Padina" on Mon 29 Aug 2011 - 8:28; edited 2 times in total
Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Mon 4 Oct 2010 - 9:29SIGURNOSNO UPUTSTVO za dolazak na Paradu Ponosa 2010
preuzeto sa parada.rs

Parada ponosa će se održati 10. oktobra 2010. godine u parku Manjež u Beogradu, odakle će se nakon obraćanja gostiju iz zemlje, regiona i inostranstva krenuti u šetnju Nemanjinom, ulicom Kneza Miloša i Masarikovom, a ceo događaj će se završiti žurkom u Studentskom kulturnom centru (SKC).


1. Okupljanje učesnika i učesnica Parade ponosa je u parku Manjež od 10 do 11 časova. Program će početi u 11 časova kada će se zatvoriti svi prilazi skupu. Molimo te da dođeš ranije i da ne kasniš jer svi koji dođu nakon zatvaranja prilaza neće moći da se pridruže Paradi. Takođe, skup će biti zatvoren i tokom šetnje i na žurci, tako da niko neće moći naknadno da se priključi Paradi ni u jednom delu programa.
Preporuka je da vreme planiraš fleksibilno tako da ostaneš sa nama tokom čitavog programa i da pratiš sva bezbednosna uputstva organizatora i redarske službe. Prilikom ulaska u park Manjež svim učesnicima i učesnicama biće podeljen drugi deo bezbednosnih uputstava koje se odnose na sam skup i bezbedne načine odlaska sa skupa.


2. Neposredno pred Paradu ponosa na sajtu www.parada.rs biće objavljene informacije o preporučenim pravcima za dolazak na Paradu, kao i informacije o prilazima na kojima je moguće ući u park Manjež. U Beogradu će 10. oktobra biti znatno pojačano prisustvo policije po čitavom gradu, jake policijske snage biće organizovane posebno oko mesta održavanja Parade, a neke od ulica u blizini Manježa biće zatvorene.
Preporuka je da na skup dođeš javnim prevozom i/ili pešice a ne sopstvenim automobilom.
Takođe, ne preporučuje se dolazak malim ulicama i prečicama, kao ni dolazak u mnogobrojnim grupama.


3. Preporučujemo da, zbog bezbednosti, na skup poneseš što manje stvari sa sobom i dođeš uobičajeno odeven/a. Ukoliko želiš da se za Paradu obučeš na određeni način ili našminkaš, to možeš učiniti kada uđeš u Manjež.
Preporuka je da na skup dođeš bez vidnih obeležja Parade ponosa ili LGBT pokreta (bedževi, zastave, transparenti, obeležja duginih boja...). Organizacioni odbor će obezbediti promotivni materijal koji će se deliti na skupu.
Takođe, veoma je važno da ne zaboraviš da skineš sva obeležja Parade odmah po završetku programa (žurke), tj. pre odlaska sa skupa.
Ukoliko ipak želiš da da doneseš svoju zastavu, baner ili sl. molimo te da nas o tome obavestiš najkasnije do 8. oktobra preko e-maila office@parada.rs kako bi mi preuzeli donošenje na skup i odnošenje tog materijala nakon završetka skupa. Svoj promotivni materijal ćeš moći da preuzmeš kad uđeš u Manjež.


4. Ukoliko dolaziš iz drugog grada ili iz inostranstva ili znaš da neko dolazi iz drugog grada ili iz inostranstva, kako sebe ne bi doveli u rizik zbog nepoznavanja grada i sl. molimo te da nam se obavezno javiš ili da tu osobu uputiš na Organizacioni odbor ( office@parada.rs) kako bi mogli da koordiniramo vaš dolazak i na vreme vam prosledimo sve važne informacije u vezi s tim.
Molimo te da ovo uputstvo proslediš svima za koje znaš da će doći ili razmišljaju da dođu na Paradu. Važno nam je da uputstva o bezbednosti budu dostupna svima, a još je važnije da se svi pridržavamo ovih preporuka. Takođe, sve zainteresovane možeš da uputiš i na sajt Parade ponosa www.parada.rs ili e-mail office@parada.rs . Hvala ti!


5. Sa nama će na Paradi biti i novinari, kamermani i fotografi koji će imati akreditacije PRESS.
Ukoliko ne želiš da te fotografišu ili da daš izjavu imaš prava da im na to skreneš pažnju.
Takođe, ukoliko ti želiš da fotografišeš skup, pre toga pitaj osobe koje fotografišeš da li im je to u redu.


6. Toaleti i voda biće dostupni učesnicima i učesnicama Parade ponosa u parku Manjež.
Preporuka je da na skup ne nosiš hranu ili piće, kao ni bilo šta što može da ugrozi sigurnost učesnika i učesnica jer to nećeš moći da uneseš na skup.


Održavanje Parade ponosa 2010 su do sada podržale mnogobrojne organizacije iz zemlje i inostranstva, državne institucije, političke partije, javne ličnosti, kao i građani i građanke Srbije i drugih zemalja, a mnogi od njih će se i pojaviti na Paradi i šetati zajedno sa nama.

Paradu ponosa 2010 vidimo kao inkluzivan događaj, kao miran, dostojanstven i nenasilan javni skup i mesto gde ćemo svi zajedno pokazati da lezbejke, gejevi, biseksualne i transrodne (LGBT) osobe u Srbiji mogu napokon slobodno i bez straha da šetaju ulicama Beograda uz podršku svojih rođaka, prijateljica i prijatelja, saradnika i svih onih koji se zalažu za ravnopravnost, toleranciju i poštovanje ljudskih prava. Paradu ponosa ne vidimo kao naš krajnji cilj već kao sredstvo kojim ćemo državi i društvu skrenuti pažnju na probleme sa kojima se LGBT populacija u Srbiji svakodnevno suočava.

Veoma nam je važno da i ti svojim ličnim prisustvom podržiš Paradu i da 10. oktobra svi zajedno pošaljemo poruku mira, ravnopravnosti i tolerancije.

Hvala ti na razumevanju i saradnji!

Vidimo se 10.10.’10. u 10h

Organizacioni odbor Parade ponosa 2010


Organizator je verovatno mislio da netreba da dolazite na paradu odeveni ovako:
Last edited by Forum-"Padina" on Fri 2 Sep 2011 - 13:54; edited 1 time in total
Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Sat 9 Oct 2010 - 8:52

alo 09.10.2010

Gejeve će gađati i govnima!

Grupe ekstremnih desničara i navijača iz stanova i lokala u blizini parka Manjež će sinhronizovano izleteti i napasti učesnike „Parade ponosa“, koji će se u nedelju okupiti na tom mestu. Pored praćki i šok-bombi, za obračun s gejevima spremili su posebno oružje - kese s fekalijama, saznaje „Alo!“.Pored homoseksualaca, na meti huligana će se naći i sve strane banke, „Mekdonalds restorani“ i objekti „Delta maksija“, koji se nalaze u širem centru grada.

Grupe od tridesetak najekstremnijih navijača obezbedili su štekove u ulicama oko Manježa još pre nekoliko nedelja, tvrdi dobro obavešten izvor „Alo!“.

- To su prazni stanovi i lokali, gde će oni već danas da se pritaje, a u koje su već deponovali ozbiljne zalihe štangli, praćki, baklji, ručnog suzavca, šok-bombi... Plan im je da u jednom trenutku izlete iz stanova i pokušaju da probiju kordon policije koji će obezbeđivati paradu - kaže naš sagovornik.

Ekstremisti su za učesnike „Prajda“ pripremili i posebno oružje - kese s fekalijama.

- Pokušaće da na povorku bace kese napunjene fekalijama s okolnih zgrada jer smatraju da to nije krivično delo, a time bi ipak ostvarili svoj cilj - da Evropi pošalju jezivu sliku iz Beograda - otkriva za „Alo!“ izvor blizak ultradesničarskim grupama.

Deo scenarija protivnika održavanja „Parade ponosa“ po tradiciji je i demoliranje objekata stranih firmi.
- Plan je da navijači krenu s Voždovca, Banjice i Zvezdare i da na putu do Manježa demoliraju sve strane banke, „Mekdonaldsove“ restorane i „Maksije“, a jedan deo će svakako krenuti na zgradu Televizije B92, u Novom Beogradu. Time bi se dobar deo policajaca izvukao iz centra, pa bi bilo lakše prekinuti skup - kaže izvor „Alo!“.

On dodaje da će grupe ekstremnih desničara u nedelju ujutru krenuti u napad na paradu sa još tri punkta - od Vaznesenske i crkve svetog Marka, kao i hrama svetog Save.

- U osam sati će prisustvovati jutarnjoj liturgiji, odakle će krenuti prema Manježu. Međutim, kako bi se izbegla hapšenja, dogovor je da ne ide više od dvoje ljudi, a da se u masu grupišu pred samim ciljem - objašnjava naš sagovornik i dodaje da bi u centru Beograda u nedelju bi moglo da se okupi najmanje 5.000 ekstremnih protivnika gej parade.

Sagovornik „Alo!“ ocenjuje i da bi „haos koji će se odigrati u centru prestonice beogradski kriminalci mogli da iskoristiti za niz pljački na periferiji grada“.

Prema procenama policije, u nedelju se na „Paradi ponosa“ očekuje oko 200 učesnika skupa i oko 1.000 osoba protivnika šetnje gej populacije kroz Beograd. „Paradu“ će obezbeđivati oko 3.000 policajaca, a da bi skup protekao bez incidenata angažovani su pripadnici policijske brigade, Žandarmerije, svih područnih policijskih uprava, kao i pripadnici Uprave kriminalističke policije. Da je nivo bezbednosti podignut na najveći mogući nivo govori i podatak da maksimalno 2.000 policajaca obezbeđuje utakmice izuzetno visokog rizika.


Amfilohije: Ovakvo zlo ni Njegoš ne bi predvideo!

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da pripadnici Srpske pravoslavne crkve „ni u ludilu“ ne bi prisustvovali „Paradi ponosa“ u Beogradu.

- Sudeći prema prošlim vremenima, kad jedna civilizacija dođe na takav nivo i do takvog duhovnog raspada, to je znak njene katastrofe i propasti - istakao je mitropolit Amfilohije. On je naglasio da je uveren da ni Njegoš koji je predvideo sva zla ovog sveta, tako nešto („Paradu ponosa“) ne bi mogao predvideti.

Srpska pravoslavna crkva odlučno se protivi organizovanju takozvane Parade ponosa, saopštio je Sveti arhijerejski sinod SPC. Istovremeno, za Crkvu nije dopustivo ma kakvo nasilje nad organizatorima i učesnicima parade. U saopštenju SPC se ističe da se nasiljem zlo ne leči i ne pobeđuje nego umnožava.
„Dveri“: Vlast je kriva ako padne krv!

Porodica je, kao i Kosovo i Metohija, iznad Evropske unije. Ako ćemo u EU da uđemo bez teritorije, sistema vrednosti i identiteta, onda je to potpuno suludo i ta pogubna stranputica mora konačno da bude izbegnuta - kaže za „Alo!“ Boško Obradović, jedan od predvodnika organizacije „Dveri srpske“, povodom porodične šetnje koja je za danas zakazana u Beogradu kao protest protiv gej parade. Obradović kaže da vlast u Srbiji snosi najveću odgovornost za moguće incidente u vezi s paradom homoseksualaca.

- Ne dao bog da zbog ove nametnute, nepotrebne i režirane teme dođe i do najmanjeg bezbednosnog problema. Sva odgovornost je na režimu koji organizuje ovu provokativnu manifestaciju. Manjinska prava moraju da se poštuju, ali isto tako dužno poštovanje mora da ima i većinski pogled na svet, što u ovom slučaju nije učinjeno. Krajnji je čas da režim otkaže gej paradu i vrati mir u društvu. Ako to ne učini, moramo posumnjati u režimske namere, koje onda kalkulišu upravo s krvoprolićem na beogradskim ulicama kao prilikom za suspenziju demokratije - smatra Obradović. On dodaje „da sve polako počinje da liči na diktaturu manjina i da je krajnji je trenutak da se postavi pitanje ima li granice u proširivanju korpusa ljudskih prava“.

- Niko ne sme biti diskriminisan ni po kom osnovu, ali isto tako moraju da se znaju i poštuju svetinje ovog naroda i tradicionalni sistem vrednosti. Ne galamimo mnogo, nikome ne pretimo niti volimo da se nama preti, zagovaramo isključivo mirne i nenasilne proteste, ali smo nepokolebljivi, odlučni i istrajni u odbrani porodice i zahtevu za otkazivanje gej parade. I ne odustajemo - zaključuje Obradović. V. P
Policajci odustali od štrajka
Pripadnici MUP-a Srbije odustali su od prvobitne ideje da stupe u štrajk upravo tokom „Parade ponosa“ jer bi time, kako kažu, „narušili bezbednost zemlje“.
- Nismo mi ipak „Gradska čistoća“, ukoliko bismo štrajkovali za vreme gej parade i ne bismo obezbeđivali taj skup, u Beogradu bi nastao haos. Iako država ne poštuje zakon prema nama, nećemo krenuti njenim stopama. Mi ćemo poštovati zakon - kaže naš izvor.
U oba reprezentativna sindikata, Policijskom sindikatu Srbije (PSS) i Nezavisnom sindikatu policije (NSP), takođe kažu da su radikalizaciju svog protesta samo odložili.
- Bezbednost države ne sme se dovoditi ni po koju cenu u pitanje. Mi volimo svoju državu, ona i građani su prioritet. Obezbeđivaćemo kako „Paradu ponosa“, tako i Hilari Klinton i nećemo nanositi štetu našoj zemlji - kažu policajci. Ipak, ukoliko se pregovori s vladom ne okončaju do 25. oktobra, sindikati će stupiti u štrajk.
Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Sat 9 Oct 2010 - 14:05

Protest zbog Parade ponosa

...više o ovom dogadjaju ovde Mondo

Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Sat 9 Oct 2010 - 20:26

Back to top Go down
forum"p"
Guest
avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Sun 10 Oct 2010 - 10:52

10.oktobar

10:20h
Kod Igumanove palate , kod Komercijalne banke, bačen je topovski udar na policijski kordon

Uočena je grupa od 40 protivnika "Parade" koja se kreće Makedonskom i Kolarčevom prema Terazijama, gde ih se okupilo više 100.

Protivnici Pared okupljaju se kod Terazijske česme, Trgu Republike i kod Saborne crkve.

Istovremeno, policijski helikopteri nadleću grad.

U ranim jutarnjim časovima, nedaleko od svog stana, brutalno je pretučen aktivista Kvirija centra i jedan od glavnih organizatora "Parade ponosa", Boban Stojanović.Boban je hitno prebačen u Urgentni centar i nalazi se van žvotne opasnosti.

Došlo je do sukoba kamenicama ispred Doma Narodne skupštine. Velika grupa navijača, kako se pretpostavlja, fudbalkog kluba "Rad" gađa kamenicama kordon policije

Reporter "Blica" javlja da su se oko 10:30 na Slaviji, na koju je pristiglo mnogo fudbalskih navijača, čula tri pucanja, za koje se pretpostavlja da potiču od ispaljivanja suzavca.

Ekstremisti se po gradu kreću u manjim grupama, a policija prati svaku grupu veću od pet ljudi i ne dozvoljava prilaz spoljnjem policijskom prstenu koji se nalazi na Slaviji.

Huligani pokušavaju da probiju kordone policije postavljene u Beogradskoj, Njegoševoj ulici i Mekenzijevoj ulici.

Jedna huliganska grupa kretala se u okolini Tašmajdanskog parka, a zatim su se razdvojili u dve manje grupe, od kojih je jedna krenula ka ulici Svetozara Markovića, a druga ka Pravnom fakultetu.

10:40
Počela gej parada, suzavac ispaljen na Slaviji

Na skupu se pojavio i Čedomir Jovanović
12:20
Naoružani demonstranti pucali su na polciju u Krunskoj ulici ipsred sedišta Demokratske strankeu , nezvanično saznaje portal Kurira.
Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Sun 10 Oct 2010 - 13:04


15:10h

Parada završena, a nije trebalo ni dozvoliti održavanje....protivnici parade pljačkaju i razbijaju Beograd,uglavnom od svih protivnika održavanja parade njih
2-3 posto su istinski protivnici održavanja parade ostalih 97 posto su nasilnici,kriminalci,lopovi.....

.....portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić je izjavio "Video kamere su zabeležile sve kritične događaje i video snimci nasilja će biti korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku koje će Tužilaštvo inicirati",On je podsetio da je za napad na ovlašćeno službeno lice, kao i vršenje nereda na javnom skupu, pooštrenom kaznenom politikom zaprećena kazna zatvora do osam godina... nadamo se da će organi reda što pre pohapsiti bagru koja pljačka,razbija,uništava...po Beogradu i da će što pre biti osudjeni na barem tih "8" godina...

naravno krivično treba goniti i organizatore parade ...ako ništa drugo organizatori bi trebalo da nadoknade deo ogromne štete napravljene u Beogradu

forum "Padina"
Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Mon 11 Oct 2010 - 10:42
....jedan od retkih pametnih komentara dao je gradonačelnik Beograda Dragan Djilascrkva pokušava da opere ruke od svega

Back to top Go down
G.P
Guest
avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Fri 22 Jul 2011 - 13:00

P.S. U Poverenju.Gay Parada -Beograd 10 Septembar.2011.Welcome
Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   Mon 29 Aug 2011 - 8:23

G.P wrote:
P.S. U Poverenju.Gay Parada -Beograd 10 Septembar.2011.Welcome

Parada ponosa u Beogradu biće održana u nedelju, 2. oktobra,2011 saopštili su danas organizatori.


Tačno vreme i ruta biće naknadno saopšteni zbog bezbednostiučesnika


Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Parada ponosa-Beograd   

Back to top Go down
 
Parada ponosa-Beograd
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Informacije-Servis-
Jump to: