Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Mlađan Dinkić:evo vam 1.000 evra...al po nosu

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Mlađan Dinkić:evo vam 1.000 evra...al po nosu   Tue 28 Dec 2010 - 14:50

ALO!
Utorak
28.12.2010
Lagao za akcije da bi Boris na izborima pobedio Tomu!

Lider G17 plus i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić priznao je juče da je građanima obećavao 1.000 evra za besplatne akcije samo da bi predsednik Demokratske stranke Boris Tadić pobedio tadašnjeg radikala Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima 2008. Dinkić bez blama poručuje da bi to ponovo uradio jer je, kako kaže u intervjuu za „Danas“, verovao u to.

Podsetimo da su građani do sada dobili svega 40 evra za besplatne akcije.
- Razlog zbog kojeg sam ušao u to političko obećanje je strah da bi Boris Tadić mogao da izgubi predsedničke izbore, raspisane za januar 2008, od Tome Nikolića.

Ja to nisam uradio zbog svoje stranke, koja uopšte nije učestvovala na tim izborima, već je podržavala Tadića. Kasnije analize su pokazale da bukvalno tih 100.000 glasova, za koliko je pobedio u drugom krugu, dobrim delom potiču od zajedničkog obećanja, koje sam ja preuzeo lično na sebe, o besplatnim akcijama. Znači, preuzeo sam na sebe obećanje, a preusmerio svu političku korist Tadiću - otvorio je dušu Dinkić. On još kaže da se ne kaje zbog svega toga.


- Uradio bih to ponovo jer sam, ponavljam, verovao u to. Znao sam da je to politički neoprezno, ali sam se plašio da bi Srbiji bilo mnogo gore da je Nikolić pobedio - poručio je predsednik G17 plus i Ujedinjenih regiona Srbije.

Lider naprednjaka kaže za „Alo!“ da je Dinkić bezdušno priznao da je slagao građane zarad pobede na izborima.

- To vam je sistem vrednosti na kojem počiva ne samo Dinkić, nego cela ova vlast. Zar je to jedino što je Dinkić slagao? Pa gde mu je milion automobila u „Zastavi“ do kraja 2010? A gde je Tadiću 600.000 radnih mesta? Lako je slagati i pobediti. Drago mi je da meni tako nešto ne mogu da pronađu jer tako nečeg nije bilo - izjavio je Nikolić.
Ipak, Dinkić zaslužuje pohvalu, zbog toga što je prvi političar u Srbiji koji je javno priznao da je svesno davao obećanja za koja nije bio siguran da ih može ispuniti, a da je to radio samo zarad pobede na izborima. Šta li su nam tek drugi lagali?


Trivanova: Tadić ne može biti alibi!
Potpredsednica DS-a Jelena Trivan kaže da je neumesno da se bilo ko, pravdajući se zbog neispunjenih obećanja, krije iza imena predsednika Srbije.

- To što je Tadić danas političar sa najvećom podrškom u Srbiji, iz čega i vladajuća koalicija crpi kredibilitet, ne može biti alibi za pokušaje da pojedinci traže izgovor za sopstvene rezultate pozivajući se na njegovo ime. Da li to znači da će se svaki političar koji je preuzeo odgovornost za neku oblast ubuduće pozivati na predsednika svaki put kada neki od ciljeva ne ispuni - upitala je Trivanova.


Sedi u vladi, a kriva mu vlada
Osim što nije predvideo svetsku finansijsku krizu, Dinkić za svoje lažno obećanje traži opravdanje u odluci vlade da „pokloni NIS“ Rusima. Ovo bi moglo biti opravdanje da Dinkić ne sedi u toj vladi, i to na visokoj poziciji.

- Uostalom, građani će videti koliko će dobiti novca od akcija „Telekoma“, pa će moći da sude šta bi bilo da je NIS prodavan na transparentnom tenderu. Takođe, još nisu podeljene akcije EPS-a i drugih kompanija. Na kraju krajeva, znam da ću platiti političku cenu tog tada nesmotrenog političkog obećanja, ali sigurno je da će građani dobiti mnogo više novca od akcija javnih preduzeća nego što sada očekuju - obećava i dalje Dinkić
Back to top Go down
 
Mlađan Dinkić:evo vam 1.000 evra...al po nosu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Vesti-Politika-Aktuelnosti-
Jump to: