Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Novi Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila,

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Novi Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila,   Fri 31 Dec 2010 - 11:12


Novi saobraćajni dokumenti 4.400 dinara

Od 3. januara 2011. godine na snagu stupa novi Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila, koji predviđa nov izgled saobraćajnih dokumenata i registarskih tablica, i uvodi registarsku nalepnicu.

Nova saobraćajna dozvola će da košta 1.200 dinara a nova vozačka 800 dinara. Rok važenja za oba pomenuta dokumenta je 10 godina.

Nove vozačke i saobraćajne dozvole će da budu izrađene u skladu sa normama i standardima Evropske unije.

Nove registarske tablice će koštati 2.000 dinara i važiće sedam godina, dok će cena registarskih nalepnica, koje će se menjati svake godine, biti 400 dinara.

Da podsetimo, stare saobraćajne dozvole, uključujući i one koje su izdate poslednjih dana godine koja se danas završava, važiće do roka naznačenog u saobraćajnoj dozvoli.

Zamena starih za nove saobraćajne dozvole obavljaće se tokom 2011. godine kako kome bude isticao rok važenja dozvole. Vozači će uz novu saobraćajnu dozvolu da dobiju i registarsku nalepnicu, koja će da sadži podatak o trajanju registracije vozila.

Nakon upisa vozila u jedinstveni registar i izdavanja saobraćajne dozvole i registarske nalepnice, umesto dosadašnjeg produženja registracije vozila u saobraćajnoj dozvoli, svake godine će se izdavati nalepnica, kao dokaz registracije.

Pravilo koje važi za saobraćajne dozvole primenjivaće se i za vozačke dozvole, s tim što je, bez obzira na rok važenja vozačke dozvole, krajnji rok za zamenu starih za nove vozačke dozvole 10. jun 2014. godine.
Back to top Go down
 
Novi Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila,
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Informacije-Servis-
Jump to: