Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Vinarijada u Dolovu

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Vinarijada u Dolovu   Tue 11 Jan 2011 - 8:09

PANČEVO, 8. januar 2010. (TV Pančevo) – U Dolovu su u punom jeku pripreme za predstojeću 13-tu Vinarijadu. Vinari se spremaju da ovogodišnji „Dani vina“ proteknu uz učešće što više vinara iz ovog dela Banata, ali i iz inostranstva. Inače, tokom prošle godine u dolovačkom ataru podignuto je nekoliko novih vinograda. Dolovci najavljuju da na tome neće stati.

Bez obzira što je do početka Vinarijade u Dolovu ostalo još 35 dana tamošnji vinari i vinogradari spremaju se uveliko za prstojeću smotru. Udruženje ljubitelja vina „Sveti Trifun“ se priprema da ovogodišnja Vinarijada uspe.

- Počeli smo već sa pripremama, sa Danima vina planiramo da krenemo od 5. februara. tada ćemo predstaviti program Vinarijade. dakle, od 5. do 14. februara trajaće Dani vina. Predstavićemo manifestaciju u svim okolnim selima i u Pančevu, kazao je Đurica Stojkov, potpredsednik udruženja „sv Trifun“.

Vinarijada je postala internacionalna, a vinari Dolova se nadaju da će i ove godine na Vinarijadi učestvovati i vinari iz drugih sredina, sem Srbije.

- Vinarijada sada ima internacionalni karakter, dodao je Stojkov.

Vinari vole da se druže, a na prvom mestu im je njihovo Dolovo. Ne žele odvajanja, već udruživanja. Tako se na ovogodišnjoj Vinarijadi može očekivati učešće i ostalih dolovačkih udruženja, ali se može očekivati i više vinograda u ataru na obroncima Deliblatske peščare.

Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Vinarijada u Dolovu   Tue 8 Feb 2011 - 9:25

07. februar 2011. (TV Pančevo) – Promocija ovogodišnje Vinarijade počela je u subotu degustacijom vina u Dolovu. Udruženje ljubitelja vina "Sveti Trifun" iz Dolova, organizator ove manifestacije, danas se predstavilo Pančevcima u centru grada.

Nakon degustacije u subotu, dolovačka Vinarijada nastavljena je na pančevačkom Korzou uz vino i muziku, gde su Pančevci mogli da probaju različite vrste vina.

- Ove godine smo imali najveći odziv od 95 uzoraka vina. Većinom su ovde, ali imamo iz daljih mesta iz Vojvodine. Tu je kupinovo vino koje se sve više traži. Kod nas ima 3 kategorije ocenjivanja vina – belo, roze i crveno vino, a sada imamo i to novo – egzotično vino rekao je za TV Pančevo Dragana Trailov iz Udruženja vinara „Sveti Trifun“ iz Dolova.

Vino su danas probali dobrovoljci na Korzou. Ko je najbolj, ipak, odrediće Komisija koje će 14. februara obznaniti kako su oni ocenili vina, u subotu kada je i priktično počela dolovačka Vinarijda.


Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Vinarijada u Dolovu   Wed 9 Feb 2011 - 20:13

Back to top Go down
Forum.

avatar


PostSubject: Re: Vinarijada u Dolovu   Mon 14 Feb 2011 - 10:35

PANČEVO, 12. februar 2011. (TV Pančevo)

[b] Na ovogodišnjoj Vinarijadi u Dolovu u konkurenciji je učestvovalo 95 uzoraka vina, što je najviše do sada. Titule najboljih proizvođača vina poneli su poznati proizvođači, a najbrži u ispijanju špricera je Milan Milošević iz Vranja


U konkurenciji crvenih vina najbolje vino proizveo je Svetozar Topić. Najbolje belo vino proizveo je Milorad Dževarlija, najbolje roze vino je vino Straška Anđelovskog, a najbolje dezertno vino proizveo je Lajoš Šmit.

Dezertno vino se pravi od zdravih i dobrih plodova, uz puno ljubavi, strpljenja. Nadam se da ću i sledeće godine nastaviti sa pravljenjem dezertnog kupinovog vina, kazao je Lajoš Šmit,pobednik u dezertnim vinima.

- Bitan je kvalitet kupina, ima i do ljubavi, dodala je Biljana Pejčić, osvajač drugog mesta.

- Oranizacija je bolja nego prošle godine. Uzoraka vina je bilo više nego do sad, 95. Bilo je jako kvalitentih vina, rekao je Đurica Stojkov, potpredsednik Udruženja.

Dolovački vinari su posle višegodišnjeg uspešnog rada unapredili proizvodnju u vinogradima.

- Kao predsednik udruženja mogu da se pohvalim da vraćamo vinograde u Dolovo. Zadnje dve godide udruženje je zasadilo oko 6 lanaca vinograda, a jesenas preko hiljadu sadnica loze, napomenuo je Bogdan Ankucić, predsednik Udruženja „Sveti Trifun“.

U zgradi mesne zajednice Dolovo otvorene su izložba slika lokalnih slikara, izložba fotografija članova Udruženja vinara i vinogradara, kao i opreme za pravljenje vina.

- Izložba je tematska, spremna je za finalni dan Vinarijade, kazao je Živko Novković, slikar.

Ovogodišnja Vinarijada je opravdala očekivanja svih ljubitelja vina, a finalno veče vina održaće se 14. februara na Dan svetog Trifuna.

Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Vinarijada u Dolovu   

Back to top Go down
 
Vinarijada u Dolovu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Informacije-Servis-
Jump to: