Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Digitalna TV u Srbiji od 2012..

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Digitalna TV u Srbiji od 2012..   Sat 5 Feb 2011 - 20:01

Izvor:Ministarstvo za telekumunikacije RS


Na Avalskom tornju promovisan projekat izgradnje mreže za emitovanje digitalnog TV signala.

Kao potpisnik sporazuma GE06, Republika Srbija se obavezala da najkasnije do 17. juna 2015. godine pređe na digitalno emitovanje televizijskog signala, kao i sve evropske zemlje. U skladu sa usvojenom strategijom prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa u našoj zemlji određeno je da 4. april 2012. godine bude datum isključenja analognog signala i prelaska na digitalno emitovanje televizijskog programa u Republici Srbiji.


Ministarka Matić je dodala ,da je za celokupan posao digitalizacije, koji uključuje izgradnju čitave mreže i naknade za postavljanje dekodera za oko 300.000 domaćinstava u Srbiji koja primaju socijalnu pomoć potrebno dodatnih 50 do 70 miliona evra


Šef delegacije EU Vensan Dežer kazao da će digitalizacija televizijskog signala omogućiti svim građanima Srbije da pored kvalitetnije slike dobiju mogućnost izbora titlova snimanja programa što će im "ulepšati i olakšati život".

Digitalizacija bi trebalo da omogući kvalitetniju sliku, povećanje broja programa koji se mogu emitovati kroz isti frekvencijski opseg i uvođenje dodatnih usluga, poput titlova, odloženog gledanja programa i elektronske trgovine.

Za prijem digitalnog signala potrebni su televizori koji mogu to da podrže ili takozvan i setap boksovi koji omogućavaju prijem digitalnog signala na starim televizorima. Građanima koji imaju satelitsku ili kablovsku televiziju takvi uređaji neće biti potrebni.

Tekst Strategije prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa možete preuzeti OVDE


Back to top Go down
 
Digitalna TV u Srbiji od 2012..
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Informacije-Servis-
Jump to: