Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Smenjen Mlađan Dinkić

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Smenjen Mlađan Dinkić   Mon 14 Feb 2011 - 16:14

Vlada Srbije razrešila je dužnosti Mlađana Dinkića, potpredsednika i ministra ekonomije i regionalnog razvoja.
Postupak je pokrenuo predsednik Vlade Srbije Mirko CvetkovićOva odluka će, kako je naveo Mirko Cvetković, u najkraćem roku biti dostavljena Skupštini Srbije na razmatranje.Image hosted by servimg.com

Mlađan Dinkić, rođen 1964, karijeru je započeo na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, kao asistent-pripravnik, potom i kao asistent.

Nakon 5. oktobra 2000, Dinkić postaje guverner tadašnje Narodne banke Jugoslavije. Ta funkcija poverena mu je kao jednom od osnivača nevladine organizacije G17 plus 1997. godine, koja je imala značajnu ulogu i u petooktobarskim promenama, a naročito prilikom definisanja ekonomske politike države nakon smene Slobodana Miloševića.

Septembra 2006. godine postaje predsednik G17 plus (koja je u međuvremenu postala politička stranka), zamenivši na tom mestu Miroljuba Labusa.

Od 2004. do novembra 2006. godine Dinkić je bio ministar finansija, potom, od 2007. ministar ekonomije i regionalnog razvoja, a nakon parlamentarnih izbora 2008, uz tu funkciju počinje da obavlja i dužnost potpredsednika Vlade Srbije
Back to top Go down
 
Smenjen Mlađan Dinkić
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Vesti-Politika-Aktuelnosti-
Jump to: