Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Jan Husarik(Kovačica),novi predsednik A.P.„Banatski paori“

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Jan Husarik(Kovačica),novi predsednik A.P.„Banatski paori“   Mon 12 Mar 2012 - 12:38

(TV Pančevo)
Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika „Banatski paori“ je Jan Husarik iz Kovačice, a predsednik Upravnog odbora Zoran Sefkerinac iz Banatskog Novog Sela, odlučeno je na osnivačkoj Skupštini Asocijacije. Osnivačkoj Skupštini prisustvovali su članovi iz 18 udruženja poljoprivrednika od Ivanova do Botoša

Poljoprivrednici su odavno shvatili da je njihova šansa u udruživanju i da sami ne mogu mnogo na ovom neuređenom agrarnom tržištu. Pokušaji da se kroz udruženja poljoprivrednika, bilo ratara, stočara, povrtara, voćara,vinogradara, pčelara i drugih koji su u agraru, davali su rezultate zavisno od slučaja do slučaja.

U cilju poboljšanja statusa poljoprivrednici 18 udurženja iz Pančeva, Banatskog Novog Sela, Kačareva, Ivanova, Starčeva, Omoljice, Dolova, Jabuke, Glogonja, Botoša, Sakula, Crepaje, Plandišta, Uljme, Alibunara, Miletićeva, Kovačice i Kovina i kovačičkih, odnosno kovinskih sela održali su osnivačku Skupštinu Asocijacije poljoprivrednika „Banatski paori“.

Poljoprivrednici žele bolji nastup na tržištu, više edukovanja i mnogo toga još.

- Dosadašnja udruživanja poljoprivrednika dala su rezultate. Ovo je jedini način da se izborimo za naša prava je da se udružimo.Opštinska i seoska udruženja koja su formirana udružuju se u Asocijaciju poljoprivrednika ,,Banatski paori,,. Do sada su udruženja ostvarila određene rezultate, konkurentnost na tržištu.Od prerađivača i distributera možemo tražiti razgovore i naša prava, kaže Jan Husarik, predsednik Asocijacije poljoprivrednika „Banatski paori“.

Za predsednika Skupštine Asocijacije „Banatski paori“ izabran je Jan Husarik, podpredsednici su Nikola Bodrožić, Zoran Mrkobrada i Vojkan Prvulja, predsednik Upravnog odbora Asocijacoije je Zoran Sefkerinac, a sekretar Nenad Manić.

Kao jedno od aktuelnih pitanja na koje će Asocijacija pokušati da utiče nametnula se cena suncokreta, jer su poljoprivrednici nezadovoljni ponudom uljara, pa čak pominju i bojkot setve uljarica.

Back to top Go down
 
Jan Husarik(Kovačica),novi predsednik A.P.„Banatski paori“
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Vesti-Politika-Aktuelnosti-
Jump to: