Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Hachiko-tužna priča o psu

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Hachiko-tužna priča o psu   Wed 25 Sep 2013 - 3:12

U jednom delu Tokija postoji i železnička stanica shibuya , na koju je godinama dolazio profesor agrikulture iz Tokija, gospodin Hidesaburo Ueno, pošto je vozom putovao na univerzitet

Svakog dana do stanice ga je pratio njegov pas Hachiko i uveče ga dočekivao na istom mestu, na peronu železničke stanice.Prijateljstvo izmedju profesora i njegovog psa, inače psa japanske rase Akita, bilo je veliko. Jednog dana, godine 1925. profesor se nije vratio sa svog uobičajenog posla, doživeo je moždani udar na univerzitetu,i umro.


Posle njegove smrti psa su usvojili, ali, Hachiko je svakog dana, svake večeri,  odlazio na železničku stanicu, tačno na vreme , kada je na peron stizao voz , kojim je njegov gospodar redovno putovao.

Ljudi su ga vrlo brzo zapazili  a priča o vernosti psa počela je da se širi.
Putnicu su mu redovno donosili hranu i vodu,  a hachiko je svog vlasnika, svog prijatelja, čekao skoro deset godina


Hachiko je umro je 8. marta 1935. godine, čekajući svog gospodara na stanici.Njegove ostatke su preparirali i čuvaju se u Muzeju u Tokiju.
Svake godine, 8. marta na stanici Shibuya, održava se ceremonija u sećanje na ovog velikog psa, a stotine ljubitelja pasa iz čitavog svieta dolaze da mu odaju počast.O ovom vernom psu su snimljeni filmovi i napisane mnoge knjige, a zahvaljujući njemu, akita inu psi su postali nacionalni ponos Japana


Back to top Go down
 
Hachiko-tužna priča o psu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Razne teme :: Životinje :: Psi-
Jump to: