Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Novosadski DS napustilo 50 članova

Go down 
AuthorMessage
titanik
Guest
avatar


PostSubject: Novosadski DS napustilo 50 članova   Mon 4 Nov 2013 - 22:05

Novi Sad -- Iz Gradskog odbora DS u Novom Sadu iščlanilo se više od 50 dugogodišnjih članova stranke koji su najavili da će formirati "Novosadski demokratski pokret".Saopštenje za javnost je u ime osnivača Novosadskog demokratskog pokreta potpisala dosadašnja odbornica DS u Skupštini grada Ana Vozar.
Agenciji Beta je ova informacija potvrđena i u Demokratskoj stranci.
Ana Vozar je u saopštenju navela da su razlozi za istupanje iz DS-a "mnogobrojni", između ostalog i to što u novosadskom odboru te stranke već duže vreme vladaju loši međuljudski odnosi, što je dovelo do pasiviziranja velikog broja članova i do podnošenja ostavke kompletnog rukovodstva Demokratske omladine u Novom Sadu. 

"Demokratska stranka već duže vreme nije ona stranka u koju smo se učlanili, lider demokratskih promena u Srbiji i nosilac borbe za evropsku i modernu Srbiju i Novi Sad", ocenjuje se u saopštenju. 

Dodaje se da "Novosadski demokratski pokret" neće prelaziti u neku drugu stranku, već će ostati u opoziciji u Novom Sadu, u kojem gradsku vlast predvodi koalicija na čelu sa Srpskom naprednom strankom, dok je DS u opoziciji. 

Troje odbornika je formiralo je odborničku grupu u Skupštini grada Novog Sada, koja se zove "Novosadski demokratski pokret". Predsednica novoformirane grupe u Skupštini grada je Ana Vozar, njena zamenica Slađana Križanić, dok je preostali član Daniel Borbaš.

DS: Bilo bi časno da odbornici vrate mandate stranci

Portparolka novosadskog odbora Demokratske stranke (DS) Jadranka Jovišić izjavila je večeras da bi bilo "časno" da troje odbornika koji su danas istupli iz te stranke vrate mandate DS-u. 

"Bilo bi časno da su, kada su odlučili da izađu iz stranke, vratili mandate DS-u jer su ih na izborima dobili za jednu politiku a sada ih koriste za neku nepoznatu politiku", kazala je Jadranka Jovišić za agenciju Beta. 

Ona je poželela "srećan put svima koji odluče" da napuste DS i ocenila da "neki ne mogu da se snađu kada su u opoziciji". 

"Kada je teško, ne mogu svi da ostanu u stranci. Nadamo se da su to uradili iz ideala a ne iz nekog interesa, ali plašimo se da nije tako. Očigledno, ovo je nezadovoljavajuća pozicija za one koji su navikli da budu na vlasti", kazala je Jadranka Jovišić. 

Ona je kao netačne odbacila navode članova koji su napustili stranku da već duže vreme u Gradskom odboru vladaju loši međuljudski odnosi i kazala da svi koji su želeli, mogli su da iskažu nezadovoljstvo unutar stranke, iznesu ideje i pokrenu debatu.
Back to top Go down
 
Novosadski DS napustilo 50 članova
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Vesti-Politika-Aktuelnosti-
Jump to: