Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Srbiji 11 nakazených prasacou chrípkou

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Srbiji 11 nakazených prasacou chrípkou   Tue 30 Jun 2009 - 18:21U Srbiji je do sada registrovano 11 osoba sa virusom novog gripa, a zdravstveno stanje svih zaraženih je stabilno. Iz Zavoda za javno zdravlje u Valjevu saopšteno je da su rezultati brisa dvoipogodišnje devojčice poslati Institutu za virusologiju i imunologiju „Torlak” negativni, tako da dete nije obolelo od novog gripa AH1N1. Devojčica je na infektivno odeljenje valjevske bolnice primljena u subotu veče sa simptomima visoke temperature i kašlja.

Juče su na kućno lečenje pušteni mladić iz Niša, a danas se očekuje da će biti pušten i 29-godišnji momak iz Beograda kod koga je 24. juna potvrđen prvi slučaj novog gripa u Srbiji. Dve devojčice i njihova majka, koje su u subotu po podne hospitalizovane u novosadskoj Klinici za infektivne bolesti, juče su takođe puštene na kućno lečenje jer je kod njih potvrđen blaži oblik meksičkog gripa.

- Kod svih pacijenata se posle 36 sati terapije smatra da virusa više nema, tako da nema bojazni da ukućani pacijenta mogu da se zaraze. Postoje i slučajevi samoizlečenja jer virus nestaje posle sedam dana - kaže dr Kon.

Svetska zdravstvena organizacija je do sada registrovala više od 67.000 potvrđenih slučajeva novog gripa i 300 smrtnih ishoda.

U vezi s tim, ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je juče da se ne može izbeći pandemija novog virusa gripa tipa AH1N1, ali je istakao da ne treba paničiti i da je Srbija spremna za pojavu virusa.

Back to top Go down
v*
Guest
avatar


PostSubject: Re: Srbiji 11 nakazených prasacou chrípkou   Wed 1 Jul 2009 - 14:04

...pozor

...odteraz lem takto(kim neprejde epidemija) :
Back to top Go down
 
Srbiji 11 nakazených prasacou chrípkou
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Forum Padina-Slovensky forum :: Rôzne temy-
Jump to: