Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
Share | 
 

 Ešte 4 nakazeny v Srbiji,3 Vojvodine!

Go down 
AuthorMessage
Forum.

avatar


PostSubject: Ešte 4 nakazeny v Srbiji,3 Vojvodine!   Wed 1 Jul 2009 - 22:01U Vojvodini su u sredu potvrđena još tri slučaja virusa gripa A H1N1, i to kod dvojice pacijenata koji su doputovali iz Amerike i jednog iz Australije.

Jedan pacijent je primljen na bolničko lečenje u Novom Sadu, na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

Drugi oboleli se nalazi u Sremskoj Mitrovici. Pacijent koji je primljen na novosadsku kliniku dobrog je opšteg stanja, a epidemiolozi prate i stanje nekoliko osoba koje su sa njim bile u kontaktu. Drugi pacijent ima blagi oblik gripa, stabilnog je zdravstvenog stanja i prima terapiju kod kuće.

Kako saznajemo, pacijent zbrinut u Novom Sadu je američki državljanin star 73 godine, koji je u Srbiju došao u posetu bratu. Nije bio u kontaktu sa znatnim brojem ljudi pošto ga je na aerodromu dočekao i u Novi Sad doveo upravo brat kod koga je došao u posetu.

Pacijent iz Sremske Mitrovice je mlađi muškarac, srpski državljanin, koji je upravo doputovao iz Amerike.

U trećem vojvođanskom slučaju reč je o putniku iz Srbobrana koji je nedavno došao iz Australije, kao i Beograđanka kod koje je takođe registrovan virus.

Back to top Go down
 
Ešte 4 nakazeny v Srbiji,3 Vojvodine!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Forum Padina-Slovensky forum :: Rôzne temy-
Jump to: